Get Adobe Flash player

Uusi Vantaa vaalinumero

Eduskuntavaalit 2011

Millaisen huomisen haluat itsellesi ja lapsillesi?

Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa ratkaistaan se, mihin suuntaan yhteiskuntaamme kehitetään. Voittaako kovat arvot vai huolehditaanko yhteiskunnassamme vielä paremmin eläkeläisistä, lapsista, sairaista ja vanhuksista. Hyvinvointipalvelujen takeena on hyvä työllisyysaste. Työn pitää olla kannattavaa, jotta se motivoi meitä. Työn verotusta ei pidä kiristää, koska Suomi on jo nyt korkean verotuksen maa.

Laadukas koulutus parantaa kilpailukykyämme. Panostus koulutukseen, tutkimukseen, tuotekehitykseen ja uusiin innovaatioihin on pienelle maalle elinehto. Massatuotanto siirtyy halvan työvoiman maihin. Meidän suomalaisten pitää pystyä kilpailemaan laadulla ja olla joka suhteessa edistyksellisiä.

Suomi tunnetaan maailmalla hyvästä koulutuksesta. Meille tulee maailmalta ihmisiä tutustumaan koulutusjärjestelmäämme. Toimin itse ammattikorkeakoulussa tietotekniikan lehtorina. Opetan sekä suomalaisia että kansainvälisiä opiskelijoita. Suomi on ja on ollut alusta lähtien tietotekniikassa maailman edelläkävijöitä. Suomi on haluttu kohde myös kansainvälisille opiskelijoille.

Vaalien lähestyessä myös kansan kosiskelu lisääntyy ja populismin määrä kasvaa. Ryhmät, jotka eivät ole vastuussa hallituksessa, voivat luvata kaikkea hyvää. Vastuullinen politiikka lähtee mielestäni realismista eikä turhista lupauksista. Meidän kaikkien on vain puhallettava yhteen hiileen, jotta meillä ja lapsillamme on entistä parempi huominen.

Anitta Orpana
valtiotieteen maisteri, lehtori
Vantaan kaupunginvaltuutettu
Vantaan kaupunginhallituksen jäsen